The Rigdzin Foundation - Helping The People of East Tibet English Langauge Nederlands
Projecten
Ju Mohar Monastery Restoration
Ju Mohar Monastery

Stichting Rigdzin helpt de 120 monniken en 30 nonnen van het Ju Mohar klooster met de herbouw van hun kloosters, de bevordering van de boeddhistische leer en meditatie en het opnieuw innemen van hun historische plek in het centrum van de Junyong gemeenschap en cultuur.

De meeste kloosters in Tibet werden vernietigd in de jaren tussen 1959 en 1970, het nonnenklooster zelfs nog in 2005. De afgelopen jaren stond China iets meer religieuze vrijheid toe en de bevolking van Tibet tracht nu haar kloosters te herbouwen, hun medische tradities weer op te pakken en hun cultuur nieuw leven in te blazen.

Het Ju Mohar klooster speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het Tibetaanse boeddhisme. Jamgon Mipham Rinpoche, een groot filosoof en meditatie-beoefenaar schreef hier, in de kluizenaarshut van het Ju Mohar klooster, zijn 13 grote werken van de Oude School (Nyingma) traditie. Deze werken worden tot op vandaag door alle boeddhistische tradities bestudeerd.

In 2005 werd de nieuwe meditatiehal van het monnikenklooster opgetrokken uit steen in de stijl van het Mindroling klooster, nabij Samye in Tibet. Het is even hoog als het oorspronkelijke hoofdgebouw waarmee het historische belang benadrukt wordt. Voor de afwerking van het gebouw, de beelden, het meubilair en de aankleding van het buitengebied zijn donaties van harte welkom.

Tijdens het bezoek van Amnyi Trulchung Rinpoche aan Junyong in de zomer van 2005, moest hij lijdzaam toezien hoe het nonnenklooster met de grond gelijk gemaakt werd door de Chinezen. Gelukkig huisden er op dat moment slechts 2 van de 30 nonnen, en zij hebben zich gevoegd bij de overige nonnen die hun boeddhistische opleiding volgen in het klooster Yechen Gar, geleid door Lama Achuk Rinpoche. Zodra zij klaar zijn met hun studie, willen zij terugkeren naar Junyong

Wilt U De Kloosters Steunen?

Voor een overzicht van de manieren waarop u de kloosters kunt steunen, klik hier.

 

< Voor een overzicht van alle projecten, klik hier